Áder fogadta őket

A Balaton-átúszás programszervezői is csatlakoznak a klímavédelmi kampányhoz

A Balaton-átúszás 2015 program programszervezői is csatlakoznak a klímavédelmi kampányhoz.

2015.06.24 14:36MTI

Szántó László, az Aranyhíd Balaton-átúszó Sportklub elnöke a Sándor-palotában a találkozó után újságíróknak elmondta, nagy örömmel csatlakoztak a köztársasági elnök kezdeményezéséhez, és úgy gondolja, hogy a Balaton-átúszás nagyon jó alkalom egy ilyen kampány népszerűsítéséhez.

Hozzátette: programszervezőként nagy a felelősségük, hiszen tízezer embert testi épségéért felelnek az úszás során, a biztonság az első és legfőbb szempont, és csak optimális időjárási helyzet esetén rajtolhatnak el a versenyzők.

Szántó László ezzel kapcsolatban jelezte, az időjárási helyzetek miatt az elmúlt tíz évben mindössze egyszer tudták lebonyolítani a versenyt az első meghirdetett időpontban, a többi esetben mindig halasztani kellett a rajtot az időjárás miatt. "Ez a klímaváltozásnak is köszönhető, és a Balatonon is ezt a fajta változást lehet tapasztalni" - jegyezte meg.

A sportvezető hangsúlyozta, a Balaton-átúszás napján lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek, hogy csatlakozzanak a köztársasági elnök által útjára indított klímavédelmi felhíváshoz. A szervezők célja, hogy minél többen megismerjék a klímaváltozás hatásait, és mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a sportbarátok és hozzátartozóik keressék a lehetőséget a csatlakozásra - tette hozzá Szántó László.

Magyarországon május elején kezdte meg működését Áder János államfő kezdeményezésére az a honlap, amelyen keresztül a klímaváltozás elleni összefogást támogathatják a magyarok. Az elobolygonk.hu honlapon regisztrálók csatlakoznak az Al Gore volt amerikai alelnök által indított kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt. A honlap amerikai "anyaoldala" a www.liveearth.org.

Legutóbb Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Magyarországnak küldött videóüzenetében azt hangsúlyozta, hogy az idei évnek a globális összefogás évének kell lennie annak érdekében, hogy fenntarthatóbb jövőt biztosítsunk mindenki számára. Üzenetében hozzátette, a decemberben Párizsban megrendezendő klímacsúcson a kormányoknak történelmi lehetőségük nyílik arra, hogy véglegesítsenek egy jelentőségteljes és egyetemes klímamegállapodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.