Debrecen

Női kézilabda-vb - Se kiemelés, se szabadkártya a sorsolás előtt

Két nappal a decemberi, olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság sorsolása előtt még nem ismert minden résztvevő kiléte, miután a nemzetközi szövetség (IHF) nem döntött a két szabadkártyás helyről, s a biztos indulók kiemelését sem tette közzé.

2015.06.22 13:50Pavlovic

A 24 csapatból eddig 22 - köztük a magyar válogatott - szerzett indulási jogot a riói ötkarikás játékok szempontjából sorsdöntő tornára. A selejtezőben több erős európai együttes is elvérzett, mint például a német, a szerb, a horvát vagy az ukrán. Elképzelhető, hogy az IHF közülük jelöli ki a két plusz indulót.

A sorsolást szerdán este 8 órakor tartják Koldingban.

A december 5-20. közötti vb-n négy hatos csoport lesz, ezekből a legjobb négy-négy jut a nyolcaddöntőbe. A csoportmeccseket és nyolcaddöntőket Herningben, Koldingban, Frederikshavnban és Naestredben rendezik. A vb fő helyszíne Herning, a záró hétvégén már csak itt tartanak összecsapásokat

A biztos résztvevők: Európa: MAGYARORSZÁG, Dánia, Norvégia, Svédország, Oroszország, Lengyelország, Franciaország, Spanyolország, Románia, Montenegró, Hollandia Pan-Amerika: Brazília, Kuba, Argentína, Puerto Rico Afrika: Tunézia, Kongói DK, Angola Ázsia: Koreai Köztársaság, Kína, Japán, Kazahsztán

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.