Baku

Európa Játékok: ötödikként végzett a birkózó Lám Bálint

Az ötödik helyen végzett Lám Bálint a kötöttfogás birkózók 130 kilogrammos súlycsoportjában, a Bakuban zajló I. Európa Játékokon.

2015.06.14 19:01MTI
MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter

A magyar versenyző a MOB honlapja szerint előbb tusvereséget szenvedett a Londonban olimpiai bronzérmes, világbajnok török Riza Kayaalptól, majd a visszamérkőzésen 4-0-ra legyőzte az orosz Szergej Szemjonov, így küzdhetett meg a bronzéremért.

Ellenfele a kétszeres világbajnok Heiki Nabi volt. Eleinte a junior világbajnok, tavaly a felnőtteknél Eb-ötödik Lám tűnt aktívabbnak, az észtet 2:12 percnél meg is intette a mérkőzésvezető, de a magyar birkózó állásból akarta folytatni a mérkőzést, így Nabi is állva maradhatott. A második három percben Lámot intették, neki le kellett térdelnie, az észt azonban nem tudta megmozdítani őt. Csakhogy 40 másodperc múlva újra megintették a magyart, ezért pedig már pont járt Nabinak. A parterhelyzettel ugyan ismét nem kezdett semmit, de az egy pont elég volt neki a győzelemhez.

Egy nappal korábban a birkózó Korpási Bálint szerezte a magyar küldöttség első érmét azzal, hogy a kötöttfogás 71 kilós kategóriájában második lett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.