Labdarúgás

Az amerikaiak nyertek a világbajnok németek otthonában

A világbajnok német labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az amerikai csapattól a két együttes szerdai barátságos mérkőzésen.

2015.06.11 07:05MTI

A kölni összecsapáson a hazaiak a tavalyi világbajnoki döntő hősének, Mario Götzének a találatával már a 12. percben megszerezték a vezetést, a tengerentúliak azonban Mikkel Diskerud találatával egyenlítettek.

A fordulást követően mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül a csereként pályára lépő Bobby Wood - aki a Bundesliga 2-ből kiesett Erzgebirge Aue futballistája - egy gyönyörű lövéssel eldöntötte az összecsapást. A 22 éves támadó öt nappal ezelőtt a vb-bronzérmes hollandok otthonában is győztes gólt lőtt.

Az amerikai válogatott - amelynek szövetségi kapitánya a németek legendás csatára, Jürgen Klinsmann - története során először győzött Németországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.