200 magyart köszöntött a MOB

Európa Játékok: csapatgyűlés a bakui magyar résztvevőknek

Csapatgyűlésen köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a június 12. és 28. között sorra kerülő bakui I. Európa Játékokra utazó 200 magyar sportolót kedden.

2015.06.02 11:50MTI

Szabó Bence, a MOB főtitkára kiemelte, olimpiai szintű rendezés és létesítmények várják Azerbajdzsánban a sportolókat, akik remélhetőleg olimpiai szintű eredményekkel térnek majd haza.

"Elvárásokat nehéz lenne megfogalmazni, hiszen olimpiai és nem olimpiai sportágak együtt lesznek jelen Bakuban" - tette hozzá.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára közölte, a kormány százmillió forinttal támogatta a magyarok felkészülését a bakui erőpróbára.

Vilajet Gulijev azeri nagykövet elmondta, 49 ország több mint 6000 sportolóját várják.

"Amióta 2012-ben megkaptuk a rendezési jogot, a first lady irányításával olimpiai falut, stadiont és víziközpontot építettünk. Számításaink szerint a kísérőkkel, edzőkkel együtt több mint 10 ezren érkezek majd hozzánk" - jelentette ki.

Az azeri fővárosban 26 vízilabdázó, 22 birkózó, 20 kajak-kenus, 17 cselgáncsozó, 17 vívó, 16 úszó, 14 ökölvívó, 12 sportlövő, 12 strandlabdarúgó, 8 szinkronúszó, 6 aerobikos, 6 asztaliteniszező, 6 tornász, 5 triatlonos, 5 kerékpáros, 2 műugró, 2 tekvondós, 2 tollaslabdázó, 1 ritmikus gimnasztikázó és 1 karatézó képviseli a magyar színeket.

A 200 fős sportolói küldöttség jelen lévő tagjai a táncbemutatókkal színesített csapatgyűlés során közös fotóra álltak össze a színpadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.