Evezős Eb

Döntős a Simon, Juhász duó

A kormányos nélküli ketteseknél érdekelt Simon Béla, Juhász Adrián duó magabiztos versenyzéssel megnyerte szombati reményfutamát, s ezzel bejutott az A döntőbe, azaz a legjobb hat közé a poznani evezős Európa-bajnokságon.

2015.05.30 14:21MTI

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a magyar kettős fölényes győzelmet aratott - még a második helyezett hajót is közel négy másodperccel előzte meg -, s a bledi világkupa-versenyen megszerzett ezüstérem után a vasárnapi fináléban is dobogóra tör majd.

A többi magyar egység a B döntőben, azaz a 7-12. helyért szállhat vízre a lengyelországi regatta zárónapján.

A Vallyon Bence, Krpesics Péter könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes harmadikként ért célba szombati reményfutamában, így éppen lemaradt az A döntős folytatás lehetőségéről, a Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz kétpárevezős ötödik, a Matyasovszki Dániel, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős és a könnyűsúlyú egypárban érdekelt Csepregi Gábor pedig egyformán hatodik lett középdöntőjében. Utóbbi hajók messze voltak a továbbjutástól.

A finálés program 9 órakor kezdődik vasárnap, Simonék futamát 11.33-kor rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.