Labdarúgó NB I

A Pécs szép gólokkal verte a Nyíregyházát

A Pécs hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

2015.05.29 21:31MTI
MTI/Sóki Tamás

Mivel egyik csapat sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így ez volt mindkettőnek az utolsó NB I-es meccse, a következő idényben a harmadosztályban folytathatja Pécs és a Nyíregyháza is. A szurkolók a mérkőzésen szinte végig hangosan szidták a magyar szövetséget.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)
Pécs, 3500 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

PMFC-Matias: Helesfay - Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic - Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári - Frank (Pávkovics, 89.)

Nyíregyháza Spartacus: Ovsienko - Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei - Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) - Darcimelija (Rezes, a szünetben)

Az élvonalbeli induláshoz szükséges licenc nélkül maradt pécsi klub utánpótlás játékosainak felvonulásával búcsúzott az élvonaltól, míg a szurkolók molinókkal és füstbombával készültek. A csapatok felvonulása után a szintén licenchiány miatt búcsúzó Nyíregyháza és Pécs futballistái összeölelkeztek a kezdőkörben.

Az öt perc késéssel kezdődött meccs első félidejében sok hibával játszott mindkét csapat, így nem sok helyzet adódott, de a Pécs járt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a nyíregyházi kapus mentett nagyot, a szünet előtt pedig Márkvárt a kapufát találta el.

A szünetben kikerült a pálya mellé egy koporsó, amely jelképesen a pécsi futballt temette...

Vendéggólal kezdődött a folytatás, méghozzá a félidőben élete első élvonalbeli meccsére beállt Karacs Péter egy perc alatt bevette a rivális kapuját. A góltól sem élénkült meg a játék, a Pécs görcsösen próbálkozott, de jó ideig nem járt sikerrel. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy egy görögtűz a pályán landolt, eközben pedig perceken át szólt a hangosbemondóból az AC/DC nevű rockbanda Thunderstruck című slágere... A hajrában aztán a mecsekaljaiak két szépségdíjas bombagóllal fordítottak és otthon tartották a három pontot.

MTI/Sóki Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.