Az első napon

Női kosárlabda Eb-felkészülés: hatpontos magyar vereség

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott hat ponttal kikapott pénteken a szintén Eb-résztvevő Horvátország csapatától a Podgoricában zajló négyes torna első napján.

2015.05.29 20:55MTI

Eredmény:
Horvátország-Magyarország 73-67 (16-23, 25-8, 8-14, 24-22)
legjobb magyar pontszerzők: Vajda 21, Simon 15

A magyar válogatott tájékoztatása szerint a horvát csapat kezdte jobban a meccset, 9-0-ra ellépett, ám a folytatásban a magyarok percei következtek, Vajda Annáék jelentős, hétpontos előnyt harcoltak ki az első negyed végére. A folytatásban visszaesett Stefan Svitek együttesének teljesítménye, a játékosok rengeteg labdát adtak el és sorra kimaradtak a dobásaik, ellenben a másik oldalon a horvátok kiválóan céloztak, így 17 ponttal nyerték a második szakaszt.

A harmadik negyedben keményebben védekezett a magyar válogatott, hat pontot faragott tízpontos hátrányán, majd a negyedik szakasz elején egy rövid időre a vezetést is visszavette. Ezt követően azonban egy újabb rossz periódus következett, ez pedig megpecsételte Vajdáék sorsát, így végül hat ponttal kikaptak.

A magyar csapat szombaton a házigazda montenegrói, míg vasárnap a bosnyák csapattal mérkőzik meg tornán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.