Aláírt

Dárdai csúcsgázsiért vezetőedzi a Herthát

Dárdai Pál aláírta a vezetőedzői kinevezéséről szóló szerződést a Hertha BSC labdarúgócsapatánál.

2015.05.29 12:38MTI

"Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!" - írta a twitteren pénteken Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át - megbízottként - a Hertha BSC irányítását Jos Luhukaytól, s végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesliga élvonalában. Az együttes ugyan az utolsó hét bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni, de így is megszerezte a 15. helyet, jobb gólkülönbségével megelőzve az osztályozót játszó Hamburger SV-t. A berliniek 35 ponttal zártak, a hírek szerint a következő szezonra a 40 pont megszerzése és a kupában a harmadik forduló elérése a célkitűzés.

Az egyesület a szerződésről annyit közölt, hogy határozatlan időre szól és tartalmazza, hogy sikertelenség esetén Dárdai újra a klub utánpótlásában kap szerepet.

"Számomra ez a bizalom jele" - mondta ezzel kapcsolatban a magyar szakember, akinek segítője továbbra is Rainer Widmayer lesz.

"Nagyon örülünk, hogy a közös munka tovább folytatódik - fogalmazott a kétnapos tárgyalássorozat végén Michael Preetz. - Mi a kezdetektől ezt szerettük volna."

A Bild csütörtöki értesülése szerint Dárdai fizetése az eddigi havi 10 ezer euró helyett a jövőben évi 600 ezer euró (184 millió forint) lesz.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik. Tavaly szeptemberben vállalta el - akkor az év végéig - a magyar nemzeti csapat irányítását, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat zárultáig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.