Végjáték

Jégkorong MOL Liga: elhalasztott tagfelvétel, lemondott az elnökség

A MAC Budapest és a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának felvételét elhalasztották a MOL Ligába, amelynek elnöksége csütörtökön azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.

2015.05.28 18:24MTI

A magyar szövetség (MJSZ) elnöksége szerdán úgy döntött, hogy a két jelentkezőt fel kell venni a bajnokságba, ugyanakkor a MOL Liga vezetőségének csütörtöki ülésén a vezetők úgy foglaltak állást - a liga nyolc csapatának képviselőivel együtt -, hogy nekik van joguk dönteni a tagfelvételről.

"A tagok kérik az MJSZ elnökségét, hogy értelmezze a döntés jogszerűségét az MJSZ és a MOL Liga alapszabályainak figyelembevételével. A MOL Liga a jogi állásfoglalás elkészültéig a tagfelvételi folyamatot felfüggeszti" - olvasható a MOL Liga vezetőségének közleményében, amelyben egyúttal kiderült, hogy "a kialakult helyzetre való tekintettel a MOL Liga elnöksége azonnali hatállyal lemondott tisztségéről és a tisztújításig ügyvezetőként látja el feladatát".

Az MTI értesülése szerint a szövetség vezetői a jövő hét második felében szeretnének leülni az érintettekkel megvitatni a helyzetet.

A MOL Liga 2014/15-ös idényében az aranyérmes Miskolci Jegesmedvék, valamint a Nové Zámky (Érsekújvár), az Újpest, a Ferencváros, a Dunaújváros, a Debrecen, a Brassó és a Csíkszereda vett részt. Hozzájuk csatlakozna a MAC Budapest és a fehérváriaknak azon csapata, amely nem érintett az osztrák bajnokságban (EBEL). Mindkét újonc együttesben nagyrészt a junior (U20) korosztályból kiöregedő játékosok szerepelnének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.