Labdarúgó NB I

Nyíregyháza az utánpótlás-nevelést is félti

Értetlenül és megdöbbenéssel fogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának döntését a nyíregyházi önkormányzat, amely szerint az a helyi utánpótlás-nevelés végét jelentheti.

2015.05.27 15:18MTI

Az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében többek között arról írt az önkormányzat, hogy "egy olyan klubot lehetetlenítenek el hosszú évekre, amelyet a város és Révész Bálint tulajdonos szisztematikus munkával épített fel 2010-től, az akkor szinte kilátástalan helyzetből".

A város annak nyomán foglalt állást, hogy kedden kiderült: a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

"Mára a klubnak nincs tartozása, az egyik legstabilabb és átláthatóan működő csapatok egyike lett Magyarországon, amely mögött több mint 400 utánpótláskorú gyerek sportolhat, ma még NB1-es szinten. Ez a döntés a nyíregyházi labdarúgás és az utánpótlás-nevelés végét jelentheti. Meggyőződésünk, hogy a döntés nem szolgálja sem a több ezer szurkoló, sem a gyerekek, sem a magyar futball érdekeit" - olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy várják a hivatalos indoklást.

Ennek 72 órán belül kell megérkeznie.

A nyíregyházi klub kedden azt közölte honlapján, hogy megdöbbent és méltánytalannak tartja a döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.