Labdarúgás - Európa Liga

A West Ham indulhat a fair play-ranglista alapján

A fair play-ranglista alapján az angol élvonalból a West Ham United indulhat a labdarúgó Európa Liga 2015/16-os szezonjában.

2015.05.27 12:17MTI

A Premier League honlapján közzétett sorrend szerint a bajnoki idényt a 12. helyen záró londoni együttes a Liverpoolt és a Manchester Cityt megelőzve lett első a sportszerűségi versenyben.

Az európai szövetség (UEFA) pénteken jelentette be, hogy Hollandia, Anglia és Írország végzett a sportszerűség alapján elkészített rangsor képzeletbeli dobogóján, így az EL első selejtezőkörének mezőnye a West Ham mellett egy-egy holland és ír gárdával egészül majd ki.

A fair play-ranglista elkészítésénél az UEFA az ellenféllel és a játékvezetővel szemben tanúsított tiszteletteljes viselkedést, a közönség és a csapattagok magatartását, valamint a sárga és piros lapok számát veszi figyelembe. Minden olyan versenysorozat találkozóit figyelik, amely az UEFA égisze alatt fut.

A győztes országok azt a csapatot kötelesek elindítani az EL-ben, amely a hazai fair play-rangsorban az élen áll.

Magyarország a 36. lett az 54 tagország közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.