Lapszemle

FIFA-vezetőkre csaptak le egy svájci hotelben kora reggel

Hat magas beosztású tisztségviselőt tartóztattak le korrupció gyanújával az amerikai hatóságok kérésére Zürichben. Az őrizetbe vett hivatalnokokat kiadhatják az Egyesült Államoknak, ahol szövetségi törvénybe ütköző korrupciós vádakkal szembesülhetnek.

2015.05.27 09:01ma.hu

A svájci ügyészség szerint az érintettek állítólag az 1990-es évektől több mint 100 millió dollár értékben fogadtak el kenőpénzt sporttal foglalkozó média- és értékesítési cégektől, amelyek cserébe megkapták különböző egyesült államokbeli és latin-amerikai tornák média- és értékesítési jogait - írja a telesport.hu.

Ha a szerdai kihallgatáson a nap folyamán megnevezendő gyanúsítottak beleegyeznek a kiadatásba, azonnal átadhatják őket az amerikai hatóságoknak. Ellenkező esetben kiadatási kérvényre lesz szükség. A tengerentúlon csalással, zsarolással és pénzmosással is gyanúsítják őket.

A zürichi Baur au Lac luxusszállodában - ahol a kongresszusra gyülekeznek a FIFA vezetői - történt előállításokról a New York Times helyszíni beszámolót közölt. Az újságírók a közösségi médiába már feltettek fotókat több mint egy tucat civil ruhás rendőrről, akik a recepcióról elkérik a szobakulcsokat.

Walter de Gregorio, a FIFA szóvivője közölte, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök nincs az érintettek között. És a FIFA egyelőre annyit tett közzé, hogy csak a sajtóból értesült az esetről, és később reagál a hírre.

A pénteki FIFA-elnökválasztáson az ötödik ciklusára készülő Blatter egyetlen kihívója Ali bin al-Husszein jordán herceg lesz. Hirdetés

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.