Kajak-kenu válogató

Kammererék nyerték a szétlövést

Kammerer Zoltán és Szalai Tamás képviselheti a magyar színeket az augusztusi milánói kajak-kenu világbajnokság K-2 1000 méteren, miután a keddi szétlövésben legyőzték a Noé Zsombor, Vass Péter duót.

2015.05.26 14:56MTI

A mostani győztes kettős tíz nappal ezelőtt Szolnokon megnyerte az első válogatót, szombaton azonban alulmarad fiatalabb riválisaival szemben a duisburgi világkupa verseny döntőjében, ezért volt szükség a harmadik versenyre, amelyet újra Szolnokon rendeztek.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség tájékoztatása szerint a keddi szétlövésen is izgalmasan alakult az első 700 méter, a két páros fej-fej mellett haladt, Kammererék azonban most jobban bírták a hajrát és az első két válogató kis különbségéhez mérten viszonylag nagy fölénnyel, közel három másodperccel nyerték meg a mindent eldöntő különversenyt.

"Szombaton nem tudtunk újítani 800-nál, most igen - mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán a célba érkezés után. - Ami biztos, hogy így mi ketten már a vb-csapat tagjai vagyunk."

Storcz Botond felnőtt vezetőedző elmondta, nagyon nehéz tíz napon vannak túl a versenyzők.

"Óriási küzdelem zajlott a két páros között, a mai szétlövés előtt jósolni sem mertem volna a végeredményt illetően. Másfél hét van hátra a szegedi válogatóig, a férfi kajak szakágban ez az időszak a négyesek összeállításáról fog szólni" - mondta Storcz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.