Gratulálunk!

Vívó vk - Boczkó Gábor nyolcadik Rio de Janeiróban

Boczkó Gábor a nyolcadik helyen végzett a férfi párbajtőrözők Rio de Janeiró-i Grand Prix-versenyén.

2015.05.24 14:55MTI

A viadal honlapja szerint a 64-es főtáblára négy magyar került fel a 190 fős mezőnyben, de közülük csak Boczkó menetelt el a legjobb nyolcig. Az első fordulóban az amerikai Ariel Simmons ellen nyert egy tussal, 15-14-re, majd az ugyancsak amerikai Jason Pryort búcsúztatta 15-9-cel. A negyeddöntőbe a cseh Richard Pokorny 15-10-es legyőzésével jutott be, ahol szoros küzdelemben, 15-14-re kikapott a német Christoph Kneiptől.

Boczkó a hónap elején ezüstérmes volt a párizsi GP-n.

A vívók 11 hónapos selejtezős időszaka a riói olimpiára május elején kezdődött meg. Férfi párbajtőrben lesz csapatverseny is a jövő évi nyári játékokon, így elsősorban a válogatottnak kellene kvótát szereznie, mert akkor három induló részvétele biztossá válik. Az egyéni eredményeknek csak akkor lesz jelentőségük, ha ez nem jön össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.