Nagyon szép kezdés

Hosszú Katinka csúcsközeli idővel nyert 200 méteres hátúszásban

Remekül kezdte szereplését Hosszú Katinka a franciaországi nemzetközi úszóversenyen: a Vasas világ- és Európa-bajnoka magyar csúcshoz közeli idővel nyerte a 200 méter hát döntőjét.

2015.05.23 15:04MTI

A viadal honlapja szerint a Golden Lanes sorozat záróállomásán, Nancyban Hosszú 2:06.81 perccel győzött, amivel egyfelől az idei világranglista második helyére ugrott, másfelől alaposan megközelítette Egerszegi Krisztina máig élő országos rekordját, amelyet az ötszörös egyéni olimpiai bajnok klasszis 1991. augusztus 25-én az athéni Európa-bajnokságon állított fel hosszú évekig világcsúcsot is érő 2:06.62-vel. A szám péntek esti döntőjében a bronzérmet Verrasztó Evelyn szerezte meg (2:14.69 p).

Hosszú 100 méter pillangón második lett (59.05 mp), s ugyanígy végzett 100 méter mellen is (1:09.58).

Nancyban az első versenynapon még egy magyar érem született: Verrasztó Dávid ezüstöt érdemelt ki 200 méter háton (2:03.93).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.