Labdarúgás

Új klubépület és lelátó épül Szolnokon

A Szolnokon jelképpé vált Tiszavirág gyalogos- és kerékpáros híd formáját idézi a Tiszaligeti Stadion új lelátójának acélszerkezete. A fejlesztéssorozat részeként új klubépületet is felhúznak a létesítményben.

2015.05.22 14:38MTI

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI-nek pénteken elmondta: az új klubépület, valamint a keleti és az északi - vendég - lelátó építése is jó ütemben halad. A tervek szerint ezeket hamarosan birtokba vehetik a szurkolók és a jelenleg az NB II-ben szereplő szolnoki futballcsapat.

A városvezető tájékoztatása szerint az új épület oldalán 1250, a vendégszektorban pedig 750 széket helyeznek el. A klubház földszintjén öltözőket, szertárt és egyéb helyiségeket alakítanak ki, az emeleten pedig irodák mellett konferenciaterem és egy 180 négyzetméteres terasz kap helyet. A tribünöket állami támogatásból húzzák fel, a főépületet pedig a társaságiadó-kedvezményből építi a klub.

A régi, 1974-ben épült klubházat - ahol a létesítmény nyitómeccsén a magyar és a svájci válogatott tagjai is felkészültek a mérkőzésre - már teljesen kipakolták és hamarosan lebontják. Amint a két lelátó elkészül, nekikezdenek a főlelátó bontásának is, ide szintén új tribünt húznak fel. Mindkét oldal fedett lesz, ezek acélszerkezete pedig hasonlítani fog a szolnoki belváros ékességeként néhány éve átadott Tiszavirág hídéhoz.

Szalay Ferenc jelezte: a teljes beruházás végeztével 3700-an szurkolhatnak majd európai színvonalú, kulturált körülmények között a stadionban. Az építkezés során, a helyszínen 1000 köbméternyi betont öntenek, az előgyártott betonelemek súlya eléri az 1000, az acélszerkezeteké a 60 tonnát. A több mint 100 méter hosszú, 80 centiméter átmérőjű, kérészszárnyat idéző acélcsövek több elemben érkeznek a Tiszaligetbe - tette hozzá.

A Tiszaligeti Stadion felújítását még 2014. januárjában jelölte meg a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként. Az öltözők, a lelátók, a fűtött talajú pálya, a beléptető rendszer, az új klubház több mint kétmilliárd forintba kerül. Ebből a klub hatszázmilliót teremtett elő, a többit a TAO-rendszerből - a társasági adóból befolyó forrásból - biztosítják, míg az állam 400 millió forinttal támogatta a beruházást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.