Kajak-kenu vk

Gerincműtét után visszatérés: Douchev-Janics Natasa is a mezőnyben

Tizennyolc magyar versenyző áll rajthoz a hétvégi, duisburgi kajak-kenu világkupaversenyen, amely férfi K-2 1000 méteren a második világbajnoki válogatónak számít.

2015.05.21 11:02MTI

A viadal egyben egy nagy visszatérésről is szól majd, a mezőnyben ugyanis tavalyi gerincműtétje után ismét ott lesz a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa.

A férfi 1000 méteres kajak kettesek múlt heti első válogatóját Kammerer Zoltán és Szalai Tamás duója nyerte a nagy meglepetésre második, fiatal Noé Zsombor, Vass Péter kettős előtt. Amelyik egység előrébb végez a németországi regattán, az szállhat majd vízre ebben a számban az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Kammerer Zoltánékat nem kell bemutatni, a háromszoros olimpiai bajnokot mindenki ismeri a sportágban és az Európa-bajnok Szalai Tamás neve sem ismeretlen a mezőnyben. A rutinos versenyzőknek azonban most fiatal, de elég erős kihívókkal kell szembenézni - mondta a magyar szövetség honlapján Storcz Botond vezetőedző. - Az első válogatón második helyen záró Noé Zsombor és Vass Péter is húsz esztendős, az ifjúsági mezőnyben már több világbajnoki aranyat bezsebeltek, és kíváncsi vagyok rá, hogy a két egység hogyan fog érvényesülni a nemzetközi mezőnyben."

Douchev-Janics Natasa műtétje miatt a teljes tavalyi idényt kihagyta, azaz 2013 óta első nemzetközi megmérettetésére készül. Érdekesség, hogy legutóbb is Duisburgban, a két évvel ezelőtti világbajnokságon szállt vízre versenykörülmények között.

Storcz vele kapcsolatban azt mondta: bízik benne, hogy hasonlóan sikeres lesz a visszatérése, mint Fazekas-Zur Krisztinának Montemor-o-Velhóban. Utóbbi kajakos a múlt heti, portugáliai vk-versenyen egy-egy arany- és bronzérmet szerzett azok után, hogy a 2014-es esztendőt ő is kihagyta kisfia születése miatt.

A duisburgi vk-n induló magyar csapat:

férfiak kajak: K-1 200 m: Dudás Miklós; Hérics Dávid K-2 200 m: Karakas Máté, Orlik Ádám K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Szalai Tamás; Noé Zsombor, Vass Péter K-4 1000 m: Dombi Rudolf, Hufnágel Tibor, Kökény Roland, Boros Gergely

férfi kenu: C-1 1000 m: Khaut Kristóf C-1 500 m: Khaut C-1 200 m: Lantos Ádám C-2 1000 m: Vass András, Varga Dávid

női kajak: K-1 500 m: Douchev-Janics Natasa K-1 200 m: Douchev-Janics

női kenu: C-1 200 m: Balla Virág

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.