Sokrétű programok profiknak, amatőröknek

Ismét a triatlon fellegvára lesz Tiszaújváros

Újra a triatlon fellegvára lesz Tiszaújváros, ahol az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is sokrétű és színvonalas programokat kínálnak a profi és az amatőr sportolóknak.

2015.05.20 15:58MTI

Lehmann Tibor, a Triatlon Nagyhét főrendezője, egyben a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzője a szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, az idei rendezvények sora már május 3-án megkezdődött a Jabil 3próba 620 részvevőt felvonultató kerékpáros túrájával. A sportvezető kitért arra, hogy időrendi sorrendben június végén folytatják a Jabil 3próbát az úszással, majd augusztus 7-én jön a zárószámot jelentő futás.

A Magyarországon megszakítás nélkül legrégebben megrendezett, sorrendben már XXIV. Fortrex Tisza Triatlon keretében szombaton 13 órakor a helyi gyógy- és strandfürdőben lesz a klubcsapat országos bajnokság, amelyen 90-100 csapatra indulására számítanak. Vasárnap sprinttávú kiemelt ranglista versenyen lesz, amelyen minden korcsoportot figyelembe véve 700-nál is több indulót várnak.

A 17. TVK Triatlon Nagyhét augusztus 1-jén kezdődik, ennek részeként rendezik meg az junior Európa Kupa-futamot és a Magyar Utánpótlás Gálát, amelyen a hazai gyermek és serdülő ranglista legjobb 16 helyezettje versenyezhet a világkupa pályáin, illetve díszletei között.

A sajtótájékoztatón résztvevő városvezetők hangsúlyozták, Tiszaújváros 2016-ban ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját.

"A közelgő jubileum apropóján is jól kell sikerülnie az idei eseményeinknek" - mondta Fülöp György alpolgármestere hozzátéve, hogy jövőre további két évfordulót is ünnepelhetnek, akkor lesz a 20. TVK-ITU Triatlon Világkupa, míg a Tisza Triatlont 25. alkalommal hívja életre a klub.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere megjegyezte, a tiszaújvárosi triatlon nem tartana itt, ha nem a sportág helyi meghonosítója, Márkus Gábor állt volna több mint húsz esztendeig a rendezői csapat élén. Márkus Gábor 2013-ban elhunyt, emlékére köztéri szobrot állítanak a városban, amelyet a triatlon nagyhét idején avatnak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.