HLSZ-gála

Magyar foci: Gera és az elmúlt 25 év álomcsapata

Gera Zoltánt, a Ferencváros válogatott támadóját választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2014/2015-ös idényben az OTP Bank Liga legjobb mezőnyjátékosának.

2015.05.19 07:20MTI
hlsz.hu

A 25 éves HLSZ a Millenáris Parkban tartotta díjátadó gáláját, amelyen kiderült, hogy Gera a székesfehérvári Juhász Rolandot és az MTK játékosát, Kanta Józsefet előzte meg.

Az NB I legjobb kapusának a szintén ferencvárosi Dibusz Dénes bizonyult. Az élvonal legjobb 21 éven aluli játékosának járó díjat Márkvárt Dávid, a Pécs labdarúgója érdemelte ki. A legjobb edző Joan Carrillo, a bajnok Videoton mestere, míg a legjobb játékvezető - akárcsak az elmúlt három idényben - Kassai Viktor lett.

A legjobb külföldön játszó magyar labdarúgó címet Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) kapta meg. A legjobb másodosztályban szereplő játékosnak Mohamed Remilit, a feljutott Vasas futballistáját választották.

Az egyes kategóriák ötfős jelöltlistáit az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy szakértőkből álló bizottság állította össze, közülük választhatott az első- és másodosztály közel 600 profi labdarúgója.

Díjazták még az NB I gólkirályát, Nikolics Nemanját (Videoton), aki két fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc találattal előzi meg a második Böde Dánielt (Ferencváros).

A HLSZ díjazottjai:

A legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa): 1. Gera Zoltán (FTC) 2. Juhász Roland (Videoton FC) 3. Kanta József (MTK Budapest)

A legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa): 1. Dibusz Dénes (FTC) 2. Juan Calatayud (Videoton FC) 3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa Termál FC)

A legjobb vezetőedző: 1. Joan Carrillo (Videoton FC) 2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE) 3. Thomas Doll (FTC)

A legjobb játékvezető: 1. Kassai Viktor 2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán

A legjobb 21 éven aluli játékos: 1. Márkvárt Dávid (PMFC) 2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia) 3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)

A legjobb NB II-es játékos: 1. Mohamed Remili (Vasas) 2. Magasföldi József (Gyirmót) 3. Berecz Zsombor (Vasas)

A külföldön játszó legjobb magyar labdarúgó: 1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) 2. Stieber Zoltán (Hamburger SV) 3. Tőzsér Dániel (Watford)

A 2014/15-ös idény csapata az OTP Bank Ligában: Dibusz Dénes (FTC) - Juhász Roland (Videoton FC), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton FC) - Varga József (Debrecen), Gera Zoltán (FTC), Kanta József (MTK Budapest), Hajnal Tamás (FTC) - Nikolics Nemanja (Videoton FC), Böde Dániel (FTC), Suljic Asmir (Újpest FC)

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapata: Király Gábor - Dragóner Attila, Juhász Roland, Telek András - Dárdai Pál, Détári Lajos, Dzsudzsák Balázs, Lipcsei Péter - Gera Zoltán, Illés Béla, Kiprich József

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.