Jégkorong-vb

Jagr lett a torna legjobbja

A 43 éves cseh Jaromir Jagrt választották a vasárnap zárult csehországi jégkorong-világbajnokság legértékesebb játékosának (MVP).

2015.05.18 08:50MTI

Az újságírók szavazatai alapján a tornán hat gólig és három gólpasszig, azaz 9 pontig jutott Jagr annak ellenére érdemelte ki az elismerést, hogy csapata a bronzmérkőzésen kikapott, így érem nélkül zárt.

A nemzetközi szövetség szakmai testülete szerint a legjobb kapus a finn Pekka Rinne lett, míg a világbajnok kanadaiak adták a legjobb hátvédet, Brent Burns és a legjobb csatárt, a pontkirály (14) Jason Spezza személyében.

A díjazottak (a nemzetközi szövetség honlapja szerint):
legértékesebb játékos (a média szavazatai alapján): Jaromir Jagr (cseh) egyéni díjak (a szakmai testület döntése alapján):
legjobb kapus: Pekka Rinne (finn)
legjobb hátvéd: Brent Burns (kanadai)
legjobb csatár: Jason Spezza (kanadai)

All-Star Team (a média szavazatai alapján):
kapus: Connor Hellebuyck (amerikai)
hátvédek: Burns és Oliver Ekman-Larsson (svéd)
csatárok: Jagr, Spezza és Taylor Hall (kanadai)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.