Összelapátolták

Kajak-kenu vk - Két magyar arany a szombati döntőkben

A magyar küldöttség két aranyérmet szerzett szombaton, az első döntős napon a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világkupaversenyen.

2015.05.16 14:46MTI

A kajakos Kárász Annán nem látszott, hogy kisebb betegséggel küszködik, hiszen előbb második lett K-1 500 méteren Fazekas-Zur Krisztina előtt és az új-zélandi Lisa Carrington mögött, majd Vad Ninettával megnyerte a párost ezen a távon. Utóbbi számban Szilágyi Anett és Simán Fanni kettőse hetedikként ért célba - a viadal honlapja alapján.

A férfiaknál a kajakos Tótka Sándor, Molnár Péter duó szállította az aranyérmet 200 méteren, ugyanitt a Balaska Márk, Dudás Miklós páros ötödik lett.

A kenusoknál a pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila - aki saját elmondása szerint edzésként, gyakorlásként fogja fel ezt a vk-t - a negyedik helyet szerezte meg 1000 méteren, míg a fiatal Hajdu Jonatán a hetedik, Nagy Péter pedig nyolcadik lett 200 méteren.

A 2013-as Európa-bajnokság helyszínén, Montemor-o-Velhóban az idei vk-sorozat első versenye zajlik, 18 fős csapat képviseli a magyar színeket.

A további döntőket a vasárnapi zárónapon rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.