Iron Lady

Hosszú Katinka országos csúcsot úszott 200 méter gyorson

Két számban is győzött pénteken Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban zajló nemzetközi úszóversenyen, ahol a 200 méter gyors döntőjét országos csúccsal nyerte.

2015.05.16 14:10MTI

Utóbbi számban a Vasas világ- és Európa-bajnoka - az esemény honlapjának beszámolója szerint - 1:55.89 perccel diadalmaskodott, jelentősen megjavítva saját magyar rekordját, amelyet éppen egy esztendeje ugyanitt, Charlotte-ban állított fel 1:56.30-cal. Mostani győztes idejével a negyedik helyre lépett előre a 200 méter gyors világranglistáján.

Hosszú az idei nemzetközi rangsorban a harmadik pozíciót érő teljesítménnyel végzett az élen másik döntőjében, 400 méter vegyesen, amelyet 4:35.19 perccel nyert meg. Fölényére jellemző, hogy több mint négy másodperccel előzte meg még a mögötte másodikként beérkezett amerikai Caitlin Leverenzet is, aki a londoni olimpián 200 méter vegyesen bronzérmes volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.