Férfi kosárlabda NB I

Egyenlített az Atomerőmű az elődöntőben

Az Atomerőmű pontszegény, de izgalmas találkozón legyőzte a vendég Kecskemétet pénteken a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében, ezzel 2-2-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

2015.05.15 20:01MTI

Az alapszakaszgyőztes és tavaly döntős paksiak 11-0-lal kezdték a mérkőzést, a két éve még másodosztályú KTE mindössze öt pontot hozott össze a nyitónegyedben. A Kecskemét a 18. percben, a montenegrói Filip Barovic 11. pontjával érte utol gyengén védekező riválisát (25-25) egy 14-1-es rohammal. A nagyszünetben 27-28 volt az állás.

Térfélcsere után még jobban rákapcsoltak a vendégek, 12 pontos vezetésüknél (31-43) már-már eldőlni látszott a meccs és az elődöntő is. A 39-45-ről rajtoló zárószakaszban Jarrod Jones révén tartotta magát az ASE, aztán 47-47-nél ismét nyílt lett a csata. A rendkívül izgalmas hajrában fej fej mellett haladt a két csapat, négy másodperccel a vége előtt Henry Dugat szenzációs triplát dobott, melyre a KTE-nek már nem volt válasza.

A csata ötödik, utolsó mérkőzése vasárnap lesz Kecskeméten.

A címvédő Szolnok már kedden bejutott a fináléba a Sopron 3-0-ás búcsúztatásával.

Eredmény, elődöntő, 4. mérkőzés:
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 58-55 (14-5, 13-23, 12-17, 19-10)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.