Hoki-nesze

Jégkorong-vb - Szlovákia 2019-ben, Svájc 2020-ban lesz házigazda

A nemzetközi szövetség (IIHF) pénteken Prágában döntött a helyszínekről.

2015.05.15 13:52MTI

Szlovákia 2019-ben, Svájc 2020-ban lesz házigazdája a jégkorong-világbajnokságnak.

A nemzetközi szövetség (IIHF) pénteken Prágában döntött a helyszínekről. Az IIHF honlapján olvasható beszámoló szerint 2019. május 3. és 19. között Pozsony és Kassa, egy évvel később pedig Zürich és Lausanne fogadja a csapatokat.

Az önálló Szlovákia eddig egyszer, 2011-ben volt rendező, ugyancsak Pozsonnyal és Kassával. Svájcban - Zürichben és Bernben - legutóbb 2009-ben játszottak vb-meccseket, akkor a magyar válogatott is az élvonalban szerepelt.

A jövő évi vb-nek - amelyen a magyarok is érdekeltek - Szentpétervár és Moszkva, a 2017-esnek Párizs és Köln, a 2018-asnak pedig a Koppenhága és Herning ad otthont

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.