Zalakarosi Sakkfesztivál

32 nemzetközi nagymester Zalakaroson

Az A csoportban 17 ország 87 játékosa, köztük 32 nemzetközi nagymester versenyez a csütörtökön megkezdődött 34. zalakarosi sakkfesztiválon, amely magyar nyílt férfi bajnokság, illetve junior bajnokság is egyben.

2015.05.14 21:44MTI

Az 1982 óta minden évben sorra kerülő sakkverseny a hazai szövetség tájékoztatása szerint egyre népszerűbb és erősebb. A mostani mezőny erejét mutatja, hogy több válogatott - Mádl Ildikó, Papp Petra, Gara Anita, Vajda Szidónia, Berkes Ferenc és Bánusz Tamás - is asztalhoz ül.

A fesztivált két csoportban rendezik meg kilencfordulós svájci rendszerben. Az A csoportos Sax Gyula Emlékversenyre kizárólag olyan játékosok nevezhettek, akik 2300 fölötti Élő-pontszámmal rendelkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.