Labdarúgó NB I

Kétezren ünnepelték a Videoton második bajnoki címét

Mintegy kétezren ünnepelték a Videoton labdarúgócsapatának második bajnoki címét Székesfehérváron, a városháza előtti téren vasárnap éjszaka.

2015.05.04 07:17MTI

Az önkormányzat épületében Cser-Palkovics András polgármester fogadta az örömittas játékosokat, szakvezetőket, akik ezt követően az épület erkélyéről és az alatta felállított színpadról is köszöntötték a téren összegyűlt szurkolókat.

A csapat spanyol vezetőedzője, Joan Carillo az MTI kérdésére elmondta: az ország legjobb szurkolóinak tudtak örömet szerezni, ami rendkívül boldoggá teszi. Úgy vélte, a bajnokság megnyerése a kemény munkának és annak a kiváló közösségnek köszönhető, ami a szezon eleje óta Székesfehérváron van.

Hangsúlyozta, hogy minden egyes napon ezért az eredményért dolgoztak és a labdarúgók minden alkalommal győzni akartak, amikor pályára léptek.

A következő szezonnal kapcsolatban elmondta: nagyon jól érzi magát a klubnál, a Bajnokok Ligája kemény feladatnak ígérkezik, de áll elébe.

Sándor György csapatkapitány, aki 2011 után második alkalommal lett bajnok a Videotonnal, közölte: az előző, csalódást keltő szezon után minden játékos meg akarta mutatni, több van benne. Hozzátette: olyan edzővel dolgozhattak, aki rendkívül felkészült és bizonyította, a maximumot ki tudja hozni az együttesből.

Kiemelte, a következő hetekben sem vesznek vissza a munkából, mert szeretnék megnyerni a Ferencváros elleni Magyar Kupa döntőt, és a bajnokságot is rekordpontszámmal szeretnék befejezni. A Videoton szombaton 2-1-re győzött a Debrecen otthonában, míg a második Ferencváros 2-2-t játszott vasárnap a Péccsel, így négy fordulóval a vége előtt behozhatatlanra - 13 pontra - nőtt a különbség a két együttes között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.