Túraautó-vb

Michelisz nyolcadik a vasárnapi első futamon a Hungaroringen

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán.

2015.05.03 14:40MTI
MTI Marjai János

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 30 éves pilóta a tizedik helyről rajtolva az első körben feljött hetediknek, a mögötte száguldó Tom Coronel (Chevrolet) azonban hamar megelőzte, a több tízezer hazai szurkoló által buzdított Michelisz pedig a célba érkezésig már nem tudott javítani.

A 13 körös futamot a világbajnoki címvédő argentin José Maria López (Citroe:n) nyerte, csapattársa, a francia Yvan Muller és utóbbi honfitársa, Hugo Valente (Chevrolet) előtt.

A viadal rajtját meg kellett ismételni, mert a pole pozícióból startoló Muller rossz rajtkockába állt be, az esetet a versenybíróság a második futam után vizsgálja majd.

A mogyoródi hétvége második versenye - amelyen Michelisz rajtol az élről - 14.40 órakor kezdődik.

WTCC, Hungaroring, 1. futam (13 kör, 56,953 km), végeredmény:

------------------------------------------- 1. José Maria López (argentin, Citroe:n C-Elysée) 24:11.868 perc 2. Yvan Muller (francia, Citroe:n C-Elysée) 3.958 másodperc hátrány 3. Hugo Valente (francia, Chevrolet Cruze) 10.290 mp h. ...8. Michelisz Norbert (Honda Civic) 15.548 mp h.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.