Mexico

Nyíltvízen jók vagyunk: három magyar az első tízben a világkupán

Mindhárom magyar női résztvevő az első tízben végzett a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának mexikói állomásán, ahol a 10 kilométeres olimpiai számban versenyeztek az indulók.

2015.05.03 14:28MTI

A Cozumelben rendezett, hatalmas hullámok nehezítette viadalon a vb- és Eb-ötödik, 25 kilométeren Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna negyedikként ért célba, így - az előző állomáson, az új-kaledóniai Noumeában szerzett második helye után - további fontos pontokkal gyarapította gyűjteményét. A londoni olimpiai bajnok Risztov Éva a nyolcadik, a junior világbajnok Kiss Nikoletta pedig a kilencedik lett.

A férfiaknál az egyedüli magyarként próbálkozó Gyurta Gergely a 27. helyen végzett.

A világbajnoki részvételre pályázó magyar nyíltvízi úszók számára ez volt az első válogató, a második ilyen verseny a vk-széria következő eseménye lesz, amelyet Balatonfüreden rendeznek június 20-án, a Magyar Úszás Napján.

Eredmények (a magyar szövetség honlapjáról):

nők: 1. Haley Anderson (amerikai) 1:48:01.00 óra ...4. Olasz Anna 1:48:06.00 ...8. Risztov Éva 1:48:25.00 9. Kiss Nikoletta 1:48:26.00

férfiak: 1. Jack Burnell (brit) 1:42:06.00 ...27. Gyurta Gergely 1:42:37.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.