Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

A Szolnok csoportmásodikként jutott be a Final Sixbe

A Szolnok hatcsapatos főcsoportjából másodikként jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjébe, mivel a csoportkörös szakasz szombati zárófordulójában alulmaradt a horvát Primorje Rijeka vendégeként.

2015.05.02 19:56MTI

Eredmény, BL-főtábla, B csoport, 10. (utolsó) játéknap: Primorje Rijeka (horvát) - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 9-7 (1-3, 2-0, 2-2, 4-2)
a magyar csapat góldobói: Kis, Varga Dénes, Tóth M., Varga Dániel, Aleksic, Mitrovic, Gocic 1-1

A Szolnok abban a tudatban szállhatott medencébe Rijekában, hogy ha nem kap ki, csoportelső marad, ami azt jelenti, hogy közvetlenül az elődöntőbe jut a sorozat végjátékában. Vagyis ebben az esetben a BL május 28. és 30. között, Barcelonában rendezendő hatos döntőjének, az úgynevezett Final Sixnek a nyitónapján pihen, s csak másnap, a legjobb négy küzdelmébe kapcsolódik be. Az előjelek kiélezett csatát ígértek, már csak azért is, mert a Szolnok az első összecsapást idehaza 13-12-re nyerte.

A szombati mérkőzés magyar góllal kezdődött: az olimpiai bajnok center, Kis Gábor talált be a nyitó negyed derekán (0-1). A folytatásban az ötkarikás győztes és világbajnoki aranyérmes Varga Dénes, majd Tóth Márton is eredményes volt, és csak a játékrész utolsó pillanataiban tudott szépíteni a házigazda (1-3).

A második negyedben közelebb kerültek a rijekaiak, mi több, a nagyszünet előtt egyenlíteniük is sikerült (3-3).

A harmadik nyolc percben viszont a Szolnok talált be először: az idősebbik Varga fivér, a csapatkapitány, és öccséhez hasonlóan olimpiai és világbajnok Dániel lőtt hibátlanul (3-4). A negyed közepe táján ötméteresből egyenlített a horvát csapat (4-4). A magyar gárda egyik szerb légiósa, Milan Aleksic lőtt távolról hatalmas gólt, ám ez sem maradt válasz nélkül (5-5).

A zárónegyed nyitányaként egy másik szerb, Stefan Mitrovic elhajlásos lövésből vette be a horvát együttes kapuját (5-6), majd 6-6 után a Szolnok harmadik szerb légiósa, Zivko Gocic is betalált (6-7). A Rijeka azonban bő három perccel a vége előtt átvette a vezetést (8-7). A magyar kísérletek már nem vezettek eredményre, s az utolsó percben, emberhátrányban kapott góllal végleg eldőlt a meccs a vendéglátók javára, akik 9-7-re nyertek, így elorozták a Szolnoktól a csoportelsőséget. A magyar csapat főcsoportjából másodikként került tovább a barcelonai hatos fináléba.

Korábban, A csoport:
ZF-Eger - CNA Barceloneta (spanyol) 11-6 (5-3, 0-1, 3-1, 3-1)

Győzelmével az Eger is tagja lett - szintén csoportmásodikként - a BL hatos döntőjének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.