Marrákesi tenisztorna

Babos kikapott a döntőben

Babos Tímea nagy csatában, két szettben vereséget szenvedett az ukrán Jelina Szvitolinától a 250 ezer dollár (67,5 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztorna döntőjében.

2015.05.02 17:31MTI

A szombati mérkőzés első játszmájában Babos 3:2 után elvette ellenfele adogatójátékát, majd 5:2-re elhúzott, onnan viszont sorozatban öt gémet veszített úgy, hogy közben öt játszmalabdája volt, így az ukrán jutott szettelőnyhöz.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, előbb Babos került helyzeti előnybe egy brékkel, majd egy jó periódussal már ismét a világranglista-25. Szvitolina vezetett. A játszma és ezzel a mérkőzés is rövidítésben dőlt el az ukrán teniszező javára. A csata 1 óra 49 percig tartott.

"Nagyon kemény meccs volt a mai is, 42 fokban... Sajnos fontos helyzetekben nem úgy működött az agyam és a lábam, ahogy egész héten. Kicsit fáradtabb voltam... - nyilatkozta honlapján Babos. - Természetesen ez nem kifogás, csak tény. Szép hét volt ez így is! Mindent megtettem a győzelemért, minden egyes mérkőzésemen."

A 21 éves magyar játékos pályafutása második fináléját játszotta. Az elsőnél, 2012-ben sikerrel járt, megnyerte a monterreyi versenyt.

Pénteken - a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán - győzött, ezzel tizedik trófeáját gyűjtötte be párosban.

Eredmény (a WTA honlapja alapján):
egyes, döntő:
Szvitolina (ukrán, 4.)-Babos 7:5, 7:6 (7-3)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.