Újabb sikerek

Kajak-kenu Eb: két magyar döntős 200 méteren

Két magyar hajó szerepelhet a vasárnap délben kezdődő 200 méteres döntőkben a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

2015.05.02 16:50MTI

A viadal honlapja alapján a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó szombaton délután, az elő- és középfutam teljesítése után került be a fináléba úgy, hogy előbb ötödikként, majd harmadikként ért célba. A délelőtt Takács Kincsővel 500 méteren ezüstérmes Lakatos Zsanettnek ugyanakkor ezúttal sem kellett vízre szállnia az előcsatározások során, mivel számában, C-1-ben heten neveztek, így csak döntőt rendeznek.

A többi 200-as egység közül Hérics Dávid és Lucz Dóra (mindkettő K-1), valamint Fekete Ádám (C-1) a B döntőben szerepelhet a zárónapon, míg Fekete és Viola Viktor duója, illetve a Hagymási Réka, Hagymási Anita kettős (K-2) a középfutam után búcsúzott.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára. Mások ugyanakkor, így például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok erős gárdával érkeztek Racicébe.

A vasárnap délelőtti finálék során magyar részről négy 500-as hajó lesz érdekelt.

Vasárnap:
500 m-es és férfi K-4 1000 m-es döntők 9.05
200 m-es döntők 12.05
5000 m-es döntők 14.37

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.