Hazai sikerek

Öttusa vk: öt magyar a kecskeméti női döntőben

Öt hazai versenyző jutott be a szombati női döntőbe az öttusázók kecskeméti világkupa-versenyén.

2015.04.30 20:07MTI

A 83 fős mezőny három csoportba osztva kezdte meg a küzdelmeket a csütörtöki selejtezőben, melyben az első nyolc hely ért automatikus továbblépést, további 12 versenyző pedig a megszerzett pontja alapján válhatott a finálé résztvevőjévé.

A magyarok közül a válogatott alapemberei közül Alekszejev Tamarának és Kovács Saroltának nem okozott különösebb gondot a döntős szereplés kiharcolása, a Rómában másfél hete ezüstérmes Földházi Zsófiának viszont komoly hajrára volt ehhez szüksége. Alekszejev nagyszerű vívással alapozta meg a napját, 21 győzelemmel az élen végzett, majd ennek is köszönhetően a versenynapot is elsőként zárta az A csoportban. Ugyanitt Kovács az 200 méteres úszásban volt a legjobb, 2:09.77 perccel, s végül hatodikként lépett tovább. Földházi a C csoportból hetedikként biztosította helyét a legjobbak között, de úgy, hogy a lövészetekkel kombinált futás előtt még csak 19. volt, mivel a páston előzőleg mindössze nyolc győzelmet aratott.

Hármójukhoz Zs. Tóth Anna és Ormándi Rebeka csatlakozott pontszáma alapján. Előbbi a C, utóbbi az A csoportban versenyzett. A B-ből nem volt hazai továbbjutó.

A magyar színeket 12 öttusázó képviselte. A felnőtt élversenyzők mellett a legjobb utánpótláskorúak is bizonyítási és egyben tesztelési lehetőséget kaptak.

Pénteken a férfiak selejtezőjét, a hétvégén pedig a két döntőt rendezik, s hétfőn a vegyesváltóval zárul a verseny.

A kecskeméti az idei vk-sorozat negyedik viadala. A júniusi, minszki döntőbe az egyes állomásokon elért eredmények alapján lehet bejutni. Az ottani első helyezett - a nőknél és a férfiaknál is - olimpiai kvótát szerez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.