Előzetes

Kajak-kenu Eb - Fiatal magyar csapat

Péntektől vasárnapig a Prága melletti Racicében rendezik a kajak-kenusok idei Európa-bajnokságát, amelyen Magyarország jobbára fiatal versenyzőkből álló csapattal vesz részt.

2015.04.30 11:17MTI
Facebook Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára, ezért döntött úgy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ), hogy a szokatlanul korán sorra kerülő Eb-n elsősorban U23-as korú sportolókat indít.

"Nem tartottuk jó ötletnek, hogy a felkészülés közepén, ilyen korai időpontban válogatót írjunk ki az Európa-bajnokságra. Ezért úgy határoztunk, hogy a tavalyi eredmények alapján, néhány rutinosabb, már felnőftt világbajnokságon is érmet szerző versenyzőre, mint például Medveczky Erikára, Sarudi Alízra, Sarudi Pálra, valamint a tavaly váltóban világbajnoki címet szerző Hérics Dávidra és Nádas Bencére és sok-sok tehetséges fiatalra építjük a racicei csapatot" - mondta az MKKSZ honlapjának Storcz Botond vezetőedző.

A szakember az eredményességgel kapcsolatban úgy fogalmazott: nagy elvárásokat nem fogalmaz meg, azt tartja fontosnak, hogy a versenyzők jó tapasztalatokat szerezzenek, ugyanakkor azért szerinte lesznek olyan számok, mint például a női kenu, ahol érmet, akár aranyat is lehet várni.

"Mivel a bakui Európa Játékokon nem rendeznek női kenus számokat, így Lakatos Zsanett és Takács Kincső számára a milánói világbajnokság mellett ez a kontinensviadal a fő verseny" - tette hozzá.

Lakatos Zsanett az esélyekről azt mondta: párosban a címvédés, egyesben pedig a dobogó, de ott is a minél fényesebb érem megszerzése a célja-céljuk.

A Duna élőben közvetíti a kontinensbajnokság döntőit, szombaton Kammerer Zoltán és Kökény Roland, vasárnap pedig Szabó Gabriella, Vajda Attila, Dombi Rudolf és Dudás Miklós lesz a stúdióvendég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.