Építkezés

Vizes vb 2017 - Májusban teszik le az uszoda alapkövét

A tervek szerint május 15-én délelőtt teszik le a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínéül szolgáló új uszoda alapkövét a Dagály-fürdő területén.

2015.04.29 16:43MTI

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a szerdai elnökségi ülésen arról számolt be, hogy az eseményen a kormány, Budapest és a nemzetközi szövetség (FINA) vezetői is részt vesznek, továbbá megjelennek a magyar úszósport múltjának és jelenének legnagyobb csillagai is - tájékoztatta a MÚSZ az MTI-t.

Kiss László szövetségi kapitány jelentéséből kiderült, eddig 18-an teljesítették a nyári kazanyi világbajnoksághoz szükséges szintidőt, míg olimpiai A-szintje 13 versenyzőnek van. A szakvezető jelezte, a június végén, július elején esedékes győri országos bajnokságon teljesíthető még a vb-szint, azután alakul ki a végleges kazanyi csapat.

Szabó Tünde főtitkár arról számolt be, hogy rendben zajlanak a június 20-ai Magyar Úszás Napjának, azon belül pedig a FINA 10 km-es nyíltvízi világkupa-viadalnak az előkészületei.

Az elnökség ezt követően kijelölte a júniusi, bakui Európa Játékokra utazó csapatot, továbbá elfogadta a Sport XXI program támogatásának felosztásáról szóló javaslatot, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíj-pályázatára benyújtott versenyzői névsort - utóbbiak közé a sportág öt, 2010-ben, illetve 2014-ben ifjúsági olimpiai aranyérmet nyert versenyző került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.