60 egyesület, 600 versenyző

Az MTK volt a legeredményesebb klub a karate ob-n

Az MTK volt a legeredményesebb klub a hétvégi 15. WKF karate magyar bajnokságon, amelyen 60 egyesület 600 versenyzője vetélkedett az érmekért.

2015.04.20 13:57MTI

A szövetség (MKSZ) hétfői beszámolója szerint a felnőtt férfiak 67 kilós kategóriájában a papírformának megfelelően a júniusi bakui Európa Játékokra kvótát szerzett Tadissi Martial diadalmaskodott. Hasonlóan eredményesen szerepelt a februárban U21-es Európa-bajnoki címet nyert Hárspataki Gábor, aki a 18-20 évesek között és a felnőttek mezőnyében is nyert a 75 kilós súlycsoportban.

A minőségileg legerősebb kategória a junior lányok +59 kilós kategóriája volt, amelyben összecsapott a kadett világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha és az idei korosztályos Eb-n szintén a kadett mezőnyben harmadik Czagány Dóra. Kettejük mérkőzéséből ezúttal Boussebaa került ki győztesen.

A mogyoródi versenyen búcsúztatták el a magyar karate egyik legeredményesebb női versenyzőjét, a pályafutását befejező sokszoros Eb-érmes Tóth Beatrixot.

A 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos versenye az egyik fő eseménye volt az MKSZ által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.