Gyász

Agyi lymphoma miatt meghalt Ambrus Tamás, volt válogatott vízilabdázó

Hosszan tartó betegség után elhunyt Ambrus Tamás, a Ferencvárosi Torna Club örökös bajnok vízilabdázója.

2015.04.16 10:25MTI

A zöld-fehér klub honlapján olvasható csütörtöki megemlékezés szerint Ambrus Tamás 1964. június 27-én született Budapesten, s 11 évesen kezdett vízilabdázni. Tizenhat évesen debütált az élvonalban, édesapja, Ambrus Miklós olimpiai bajnok után ő is kapusposzton szerepelt. Pályafutása első húsz évében a Ferencvárosban védett, összesen 306 mérkőzésen játszott a csapatban. Az FTC-vel 1988-ban és 1990-ben bajnokságot nyert, 61-szer hívták be a válogatottba, a nemzeti csapattal részt vett az 1986-os madridi világbajnokságon, és az 1985-ös szófiai Európa-bajnokságon.

1990-ben külföldre szerződött, az RN Florentia játékosa volt, 1993-tól a BVSC-ben folytatta pályafutását, ahol két bajnoki címet nyert.

Aktív pályafutását követően 1998-ban és 1999-ben a BVSC másodedzőjeként bajnokságot nyert a csapattal. 2000-től négy éven keresztül tevékenykedett edzőként Firenzében, majd hazatért és hat évig dolgozott a PVSK-nál vezetőedzőként. 2010-ben visszatért nevelő együtteséhez, három évig volt az FTC vezetőedzője, majd haláláig a klub vízilabda-szakosztályának vezetője.

Az egyesület honlapja szerint tavaly agyi lymphomát diagnosztizáltak nála, s hosszan tartó betegséget követően csütörtökön hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.