Maratoni deütálás

Jó időt futott Papp Krisztina Rotterdamban

Jól sikerült a pályán sokszoros magyar bajnok Papp Krisztina bemutatkozása a maratoni távon: 2:37 órán belüli idővel a nyolcadik helyen ért célba a rangos rotterdami viadalon.

2015.04.13 14:51MTI

Az UTE hosszútávfutója 2:36:59 óra alatt teljesítette a klasszikus, 42,195 kilométeres távot, s ez az eredmény könnyen lehet, hogy egyben már riói olimpiai indulási jogot is ér majd számára. Az ötkarikás kvalifikációról egyelőre azért nem lehet többet tudni, mert a nemzetközi szövetség (IAAF) még mindig nem hozta nyilvánosságra a szinteket, annak ellenére, hogy maratonon, gyaloglásban, illetve 10 000 méteren idén január elseje óta tart a szintteljesítési időszak.

Papp Krisztina Facebook-oldalán elégedetten írt kevéssel a verseny után, hangsúlyozva, "hihetetlen klassz" érzés, hogy lefutotta a távot, s hozzátéve, már várja a következőt. Arról is beszámolt, hogy a frissítést nem bírta a gyomra, ezért a célba érést követően orvosi ellátásra szorult.

Spiriev Attila, a magyar szövetség sportigazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta: várhatóan ezen a héten állapítja meg az IAAF tanácsa az induláshoz szükséges eredményeket, s azután nyilvánosságra is hozza azokat.

"Őszintén szólva nem nagyon tudok mit mondani a szinttel kapcsolatban. Az mindenesetre biztos, hogy ez az eredménye beszámít majd Krisztának, és elképzelhető, hogy elég is az A szinthez, de ez csak később derül ki" - fogalmazott Spiriev, aki szerint Papp debütálása jól sikerült, s akár egy-két perccel még jobb is lehetett volna eredménye, ha nem adódnak kisebb problémái a versenyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.