Cselgáncs Eb

Tizenhat magyar dzsúdós utazhat Bakuba

Tizenhat magyar cselgáncsozó utazhat a júniusi Európa-bajnokságra, melyet a bakui Európa Játékok keretében rendeznek meg.

2015.04.13 09:35MTI
hirdetés

A judoinfo szaklap tájékoztatása szerint kilenc férfi és hét nő képviselheti a magyar színeket Azerbajdzsánban június 25. és 28. között.

Az Európa Játékok dzsúdótornáján kevesebben indulhatnak, mint a "hagyományos" Eb-ken, így kilenc-kilenc fő helyett csak hat férfi és három nő szerepelhetett volna.

"Már tűkön ültünk az elmúlt napokban, mert ilyen kis létszám jelentősen rontotta volna a mieink lehetőségeit az olimpiai kvalifikációs sorozatban" – nyilatkozta a válogatott szakágvezetője, Nagy András. "Szerencsére a hét közepén jó hírt kaptunk, végül a férfiaknál teljes csapatot nevezhetünk, vagyis kitölthetjük a kilencfős létszámot, míg a nőknél három helyett hét versenyzőnk indulhat. A csapat névsorát a Magyar Judo Szövetség elnöksége elfogadta, de arra még a Magyar Olimpiai Bizottságnak is áldását kell adnia, csak akkor lesz hivatalos."

A csapatban helyet kapott a négyszeres vb-érmes Mészáros Anett is, aki - immár Breitenbach Anett néven - két év kihagyás után tért vissza nemrég a tatamira.

Az idei Eb-nek a múlt hétvégén Glasgow adott volna otthont, ám az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) februárban elvette a brit szövetségtől (BJU) a rendezés jogát. A BJU ugyanis többszöri figyelmeztetés ellenére olyan szponzori megállapodást kötött, amely ellentétes az EJU érdekeivel. Ezen kívül a britek az esemény jogdíját is elmulasztották befizetni az előírt határidőre, ami ugyancsak szerződésszegésnek minősült.

A magyar Eb-keret: 
férfiak:
66 kg: Őri Felicián (Ippon Judo Tatabánya), Zámbori Bence (Honvéd-Kipex)
73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE)
81 kg: Csoknyai László (Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex)
90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (Honvéd-Kipex)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE)
+100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)
nők:
48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), Pupp Réka (Atomerőmű SE)
52 kg: Maros Barbara (Honvéd-Kipex)
57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex)
70 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC), Breitenbach Anett (Budaörsi SC)
78 kg: Joó Abigél (KSI SE)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.