Világelit

Hokis vereség a szlovénoktól a Tüskecsarnokban

A magyar jégkorong-válogatott világbajnoki felkészülési mérkőzésen 2-0-ás vezetés után 4-2-re kikapott az olimpiai hetedik szlovén csapattól a budapesti Tüskecsarnokban.

2015.04.13 04:30MTI

Eredmény:
Magyarország-Szlovénia 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)
gól: Sebők (6.), Sofron (8.), illetve Urbas (16., 60.), Jeglic (38.), Rodman (42.)

Az egy hét múlva kezdődő krakkói divízió I/A világbajnokság előtt ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapatának, amely az első két tesztmeccsét megnyerte Ausztria ellen. Az olimpiai hetedik és a világelithez tartozó szlovénok két sztárjuk, Kopitar és Mursak nélkül érkeztek, de így is roppant erős volt a keretük.

Álomszerű volt a kezdés, előbb emberelőnyt sikerült kiharcolni, majd azt gólra váltani. Addig járt a korong, amíg Sebőköt találta meg, ő pedig közelről nem hibázott. A magyarok 135 perc után voltak eredményes riválisuk ellen. Két perc elteltével Sofron viharzott el, és lövése bepattant a kapusról. A túloldalon Urbas erős középre adása Sebők lábáról pattant be. Ez volt a szlovén válogatott történetének 100. találata a magyarok ellen.

A második harmadban nagyon erősen nyomott a szlovén együttes, Rajna azonban jól védett, és egészen a 38. percig bírta tartani az eredményt. Ekkor Jeglic robbant be a magyar kapu elé, és a léc alá emelt.

A szlovénok lendületben maradtak a szünet után is, Rodman emberelőnyben villámgyorsan Rajna előtt termett, és megszerezte a vezetést. Hiába próbált meg sebességet váltani a magyar válogatott, sorra maradtak ki a helyzetek, és Kroselj parádézott a kapuban. A végén, emberelőnyben a kapust is lehozta a hazai gárda, Urban pedig nem kegyelmezett, és beállította a 4-2-es végeredményt.

Az április 19-től 26-ig tartó krakkói divízió I/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. Az első két helyezett feljut a 16-os világelitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B osztályba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.