Licencdíj, lebonyolítás

Állami támogatás a fővárosi vízilabda BL-döntők megrendezéséhez

A kormány állami támogatást nyújt a Magyar Vízilabda Szövetségnek (MVSZ) a Bajnokok Ligája 2016-os és 2017-es budapesti hatos döntőjének megrendezéséhez szükséges licencdíj megfizetéséhez, egyúttal hozzájárul a lebonyolítás költségeihez is.

2015.04.09 20:47MTI

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány vállalja, hogy az Európai Úszószövetségnek (LEN) járó licencdíj megfizetéséhez az idén 50 ezer eurónak, jövőre 200 ezer eurónak, 2017-ben pedig 150 ezer eurónak megfelelő forintösszegű állami támogatást biztosít, míg ezen felül a rendezési költségekre 2016-ban és 2017-ben 87,5 millió forintot juttat az MVSZ-nek.

Egy hónapja dőlt el, hogy Budapest lehet a házigazdája a BL hatos döntőjének 2016-ban és 2017-ben. A rendezési jogot a magyar főváros Isztambullal szemben nyerte el. A LEN új rendszerében párosával lehet otthont adni az eseménynek: 2014-ben és 2015-ben Barcelona lesz a házigazda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.