A kézilabda szövetség elnöki posztjára pályázik

MKSZ: Kocsis Máté ismertette programját

Világversenyeken éremeséllyel induló válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretné elérni Kocsis Máté, aki pályázik a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöki posztjára.

2015.04.09 17:15MTI

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be az elnökségbe jelölt csapatát, illetve a programját. Kiemelte, megtiszteltetésnek tartja, hogy felkérték elnöknek, és hangsúlyozta, komoly szakmai stáb áll mögötte.

Kocsis Máté tiszteletbeli elnöknek jelöli Mocsai Lajos "sikerkapitányt", a Testnevelési Egyetem rektorát, akinek "tapasztalatára, tudására, kapcsolataira szüksége van a magyar kézilabdázásnak". Mocsai Lajos elmondta többek között, hogy szeretné, ha a jövőben az eddiginél több fiatal tehetség jutna szóhoz élvonalbeli klubokban. Az ő területe lenne az edzőképzés és a tudományos munkák kidolgozása.

A női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger Katalin és Radulovics Bojana olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnének az elnökségben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi László területe lenne. Oláh Sándor az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy Gábor a TAO-pénzekért, Győrfi János a sporttudományért és az innovációért, Tállay András a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felelne az elnökségben. A főtitkár Novák András lenne.

A 33 esztendős Kocsis Máté jelezte: szeretnének csarnokokat építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.

Hozzátette: azért is tartották a sajtótájékoztatót a budapesti Tüskecsarnokban, mert szeretnék, ha az új létesítményben a kézilabda nagy teret kapna. Megjegyezte: kívánatos lenne, ha a fővárosban megerősödne a férfi kézilabdázás.

Az MKSZ küldöttgyűlését jövő pénteken tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A 2011 júniusa óta elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.