2016-os női kézilabda Eb

Könnyebb csoportba sorsolódtak a magyar kézis lányok

A magyar női kézilabda-válogatottat a lengyel, a szlovák és egy előselejtezőből érkező csapattal került azonos csoportba a 2016-os svédországi Európa-bajnokság selejtezőjének csütörtöki sorsolásán.

2015.04.09 16:05MTI

Németh András szövetségi kapitány együttese - amely a legutóbbi, decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon a hatodik helyen zárt - az ötödik számú csoportban szerepel majd, a negyedik együttes a Finnország, Izrael, Koszovó hármasból kerül majd ki.

A lengyelek a legutóbbi, decemberi magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon a 11., míg a szlovákok a 12. helyen végeztek, előbbi a 2013-as szerbiai világbajnokságon negyedik lett.

A 2016. december 4-18. közötti kontinensviadalra a hét selejtezőcsoport első és második helyezettjei, valamint a legjobb harmadik helyezett jut ki. A rendező svédek automatikusan résztvevők.

A selejtezős mérkőzéseket 2015 októberében, 2016 márciusában és júniusában játsszák le.

A selejtezős csoportok:

1. csoport: Norvégia, Románia, Fehéroroszország, Litvánia

2. csoport: Szerbia, Csehország, Ukrajna, Olaszország

3. csoport: Spanyolország, Hollandia, Ausztria, A előselejtező csoport győztese (Azerbajdzsán, Bulgária, Feröer-szigetek)

4. csoport: Montenegró, Horvátország, Macedónia, Szlovénia

5. csoport: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Szlovákia, B előselejtező csoport győztese (Finnország, Izrael, Koszovó)

6. csoport: Dánia, Oroszország, Törökország, Portugália

7. csoport: Franciaország, Németország, Izland, Svájc

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.