Kard és párbajtőr

Junior vívó-vb: két bronzérem a csapatversenyek első napján

A női kard- és a férfi párbajtőrcsapat is bronzérmet nyert szerdán a junior vívók világbajnokságán, Taskentben.

2015.04.08 15:54MTI

A magyar szövetség honlapja szerint a Kelecsényi Mirabella, Márton Anna, Papp Borbála, Záhonyi Petra összeállítású válogatott Mexikó legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol összességében simán kikapott az olasz együttestől. A tavaly egyéniben vb-első, idén Európa-bajnok Márton Anna vezérelte magyar csapat a harmadik helyért Franciaország legjobbjaival csapott össze és 45-42-es győzelmet aratott.

A címvédőként szerepelt férfi párbajtőrözők (Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely) az olaszokat nagy különbséggel múlták felül a nyolc között. Az elődöntőben az idei Eb-finálés ellenfél, a francia négyes várt a magyarokra, akik a kontinensviadalhoz hasonlóan kiélezett összecsapást vívtak most is riválisukkal, s végül - ugyanúgy, ahogy az Eb-n - ráadástussal kaptak ki 28-27-re. A bronzmeccsen a spanyolok következtek, akiket 45-36-ra vert a csapat.

A magyar junioroknak ez volt a második és harmadik érmük Taskentben, ahol korábban Bányai Zsombor végzett másodikként a párbajtőrözők egyéni versenyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.