12 óra alatt 30 ezer technika

Karate Maraton Szigetszentmiklóson

Negyedszer rendezik meg szombaton a Karate Maraton elnevezésű erőpróbát, amely a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozat egyik állomása. A résztvevőknek tizenkét óra alatt összesen 30 ezer karatetechnikát kell teljesíteniük.

2015.03.28 06:30MTI

A szövetség pénteki tájékoztatása szerint a Karate Maratonon évről évre többen vesznek részt, tavaly 320-an vállalkoztak a teljesítésére.

Az idén Szigetszentmiklóson, a Városi Sportcsarnokban sorra kerülő esemény aktív programja 10 órakor kezdődik és este tízig tart, ezalatt a jelenlévőknek tízezer ütést, tízezer rúgást és tízezer védést kell végrehajtaniuk.

A közlemény kiemeli, hogy az MKSZ vezetése azért tulajdonít különleges jelentőséget az idei esztendőnek, mert - egyebek mellett - a karate megmutathatja magát a júniusi Európa Játékokon, illetve jó esély van arra, hogy bekerüljön a 2020-as tokiói ötkarikás játékok programjába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.