A Csónakázó-tó partján

Székesfehérváron épül a kosárszövetség új edzőközpontja

A tervek szerint júliusra készül el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) új edzőcsarnoka, amely Székesfehérváron, a Csónakázó-tó partján áll majd.

2015.03.25 22:30MTI

A helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott: fontos beruházásról van szó, amely hosszú távon meghatározza nemcsak a sportág, hanem a város jövőjét is. A többfunkciós épület szomszédságában található szállodában a sportolók részére a szállás és az étkeztetés mellett egy orvosi részleg szolgáltatásat is biztosítják.

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke elmondta, hogy az MKOSZ elnöksége a 2014/15-ös sportfejlesztési programjának részeként valósítja meg az edzőcsarnokot. Megjegyezte: a válogatottak eddig szerte az országban, különböző feltételek mellett edzőtáboroztak és készültek fel a nemzetközi eseményekre, ezért jogosan merült fel az igény, hogy a TAO-támogatás lehetőségeit kihasználva a modern kor elvárásainak megfelelő edzőközpontot teremtsenek, amely egy helyszínen képes a válogatottak felkészülésének feltételeit biztosítani.

Az új komplex edzőcsarnok két, 26x14 méteres edzőpályát és egy 28x15 méteres meccspályát foglal magában. A pályákon motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztók, valamint tölgy sportparketta borítás lesz, a kihúzható lelátón 175 fő foglalhat helyet. A pályákon kívül két bírói öltöző, négy csapatöltöző, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség, konditerem, sportszertár, elsősegély helyiség, ruhatár és mosdók kapnak helyet.

A csarnok a jövőben az élsport mellett lehetőséget biztosíthat a mindennapos testnevelés okán megnövekedett tornatermi, illetve a helyi kosaras utánpótlás-nevelés igényeinek kielégítésére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.