Megtalálhatja a helyét

A román kézilabda-válogatottba hívják Szűcs Gabriellát

Szűcs utoljára 2009-ben szerepelt a magyar válogatottban, 96 mérkőzésen 144-szer volt eredményes. Legjobb eredménye a 2005-ös világbajnoki bronzérem, valamint a 2008-as olimpiai negyedik hely volt.

2015.03.24 00:30MTI

A Román Kézilabda Szövetség felajánlotta a nagybányai HCM csapatában szereplő Szűcs Gabriellának, hogy legyen a román válogatott tagja.

A 30 éves, korábbi magyar válogatott átlövő a Krónika erdélyi magyar napilap hétfői számában elmondta: megtiszteltetésnek tartja a felkérését, jóleső érzés, hogy a román szövetség harcol érte. Hozzátette: nem lenne akadálya annak, hogy a román válogatottban játsszon, hiszen Nagyváradon született, kettős állampolgár, megvannak a román iratai, és több mint három év telt el azóta, hogy nem jutott szóhoz a magyar válogatottban.

Szűcs Gabriella elmondta azt is, hogy Németh András magyar szövetségi kapitánnyal tavaly novemberben folytatott beszélgetés után reménykedett abban, hogy visszakerül a magyar válogatottba, és ezt az álmát most sem adta fel.

"Mindig fantasztikus érzés a magyar válogatottban szerepelni, ami sok évig megadatott. Ez a sorozat akkor szakadt meg kicsit, amikor Valceába igazoltam, mert az akkori szövetségi kapitánynak nagy sajnálatomra nemigen tetszett, hogy Romániába jöttem kézilabdázni. Dolgozom azon, hogy visszakerüljek, büszke lennék rá, óriási megtiszteltetés lenne" - nyilatkozta a Krónika napilapnak a játékos.

Szűcs az ismételt kérdésekre kijelentette, nem szeretne most a témáról bővebben beszélni, azt tartja elsődlegesnek, hogy a klubjában maximális teljesítményt nyújtson. A Baia Mare a Bajnokok Ligájában bejutott a negyeddöntőbe, ahol az orosz Dinamo Szinarával találkozik.

Szűcs utoljára 2009-ben szerepelt a magyar válogatottban, 96 mérkőzésen 144-szer volt eredményes. Legjobb eredménye a 2005-ös világbajnoki bronzérem, valamint a 2008-as olimpiai negyedik hely volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.