Vívás

Párbajtőr GP: a nőknél is három magyar a főtáblán

Akárcsak a férfiak versenyében, úgy a nőkében is három magyar párbajtőröző léphet pástra vasárnap a legjobb 64 között, a budapesti WestEnd Grand Prix-n.

2015.03.21 18:33MTI

A 216 fős mezőny - a 16 kiemelt, köztük Szász Emese, a világranglista éllovasa kivételével - szombaton 9 órakor kezdte meg a küzdelmeket és 16 órára jutott el a főtábláig. A 21 selejtezős magyar közül Révész Julianna vívott a legjobban, ő veretlenül zárta a csoportkört, ezzel máris a 64 között volt. Rajta kívül Budai Dorina tudta kiharcolni a főtáblás vívás lehetőségét, amihez a csoportmeccsek után még két asszót kellett sikeresen megvívnia.

A férfiaknál a kiemelt Rédli Andrásért, valamint a pénteki selejtezőből hozzá csatlakozó Imre Gézáért és Berta Dánielért szoríthatnak majd a hazai szurkolók.

A vívó világkupa-sorozat új lebonyolítási rendszerében először kerül sor Budapesten egyidejűleg férfi és női párbajtőr GP-re. A két 64-es tábla asszói vasárnap 8.30-tól következnek, a négyes döntők 19 órakor kezdődnek.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg a MOM Sportban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.