Női kézilabda BL

Eddig a Győr dobta a legtöbb gólt

A címvédő Győri Audi ETO KC dobta a legtöbb gólt - szám szerint 282-t - a női kézilabda Bajnokok Ligája alap- és középszakaszának összesítése alapján.

2015.03.17 19:26MTI

Az európai szövetség kedden közzétett jelentésében kitér rá, hogy a magyar csapat a harmadik legkevesebb gólt kapta, 224-et. A plusz 58-as gólkülönbség a második legjobb a mezőnyben.

A legtöbb gólt, 76-ot a szlovén Krim Ljubljana és a macedón Vardar Szkopje - a Győr negyeddöntős ellenfele - meccse hozta (29-47), a legkevesebbet pedig, 40-et az egyedüli százszázalékos Larvik és az ETO csatája (21-19).

A legnagyobb különbséggel a montenegrói Buducsnoszt Podgorica nyert, 19 góllal a Krim ellen (39-20). A ljubljanaiak amúgy a középdöntőben nem szereztek pontot.

A Metz-Győr mérkőzés 5071 nézője a második legtöbb volt a középdöntőben, az alapszakaszban a svéd Sävehof győri vendégjátékára voltak a leginkább kíváncsiak, azt a meccset 5200-an látták a helyszínen.

Az ETO sorozatban kilencedik alkalommal jutott a legjobb nyolc közé, ez most az érvényben lévő csúcs.

A középdöntőben 18 hazai, 17 vendégsiker és 1 döntetlen született.

A Szűcs Gabriellával felálló Baia Mare azt a bravúrt vitte véghez, hogy az alapszakaszból nem hozott magával pontot, mégis bejutott a negyeddöntőbe, mert hat forduló alatt négyszer nyert a középdöntőben.

A negyeddöntőben a Győr a Vardarral, a Nagybánya a volgográdi Dinamo Szinarával, a dán Viborg a Podgoricával, a német Thüringer HC pedig a Larvikkal találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.