Férfi vízilabda világliga

Könnyed magyar győzelem Bukarestben

Továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti európai selejtezőcsoportját a világligában a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely kedden a román nemzeti együttest győzte le Bukarestben kilenc góllal.

2015.03.17 18:50MTI

Eredmény:
világliga, európai selejtező, A csoport, 5. forduló:
Románia-Magyarország 5-14 (2-2, 1-5, 1-3, 1-4)
a magyar csapat góldobói: Erdélyi 4, Vámos 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Német, Manhercz, Salamon, Hosnyánszky 1-1

A csoportküzdelmek első magyar-román összecsapásán, decemberben Miskolcon 20-10-re diadalmaskodott Benedek Tibor legénysége, amely most nyerni ment a román fővárosba is.

A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint a nemrég átadott Dinamo-uszoda első nemzetközi találkozóján a vendéglátók jutottak vezetéshez, onnan fordított a magyar együttes Varga Dénes és Erdélyi Balázs góljaival, az első szünetre azonban 2-2-nél vonultak el a felek.

A második negyedben négytalálatnyira hízott a magyar előny, miután az idősebbik Varga fivér, Dániel betalált, aztán Vámos Márton volt eredményes két ízben is, majd 3-5 után, a nagyszünet előtt még Német Toni és Erdélyi jeleskedett (3-7).

A harmadik játékrészre sem csökkent a magyarok harci kedve, s a pontosság sem gyengült: előbb Manhercz Krisztián pattintott a kapuba, majd Salamon Ferenc lőtte át a román védelmet (3-9). Hazai szépítést követően Varga Dénes használt ki egy emberelőnyt (4-10).

A befejező nyolc percben mit sem változott a játék képe, a románok nem nagyon tudták áttörni a vendégzónát, miközben Vámos harmadszor is eredményes volt (4-11). A két Vargához hasonlatosan olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert ragasztott nagy gólt a felső sarokba (5-12). Utána Erdélyi pillanatai következtek, aki harmadszor, majd negyedszer is betalált, kialakítva a végeredményt. A magyar válogatott magabiztosan nyert 14-5-re, s öt mérkőzésen szerzett 15 pontjával őrzi első helyét négyesében, amelynek a görög és a szlovák válogatott tagja még.

A csoportzáró meccset április 14-én vívja hazai medencében a magyar csapat a görögök legjobbjaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.